Dezinfectia este procesul de decontaminare a suprafetelor si eliminare a microorganismelor patogene (microbi), Dezinfectarea sau dezinfecția este procesul care are ca rezultat eliminarea de pe o suprafață sau un obiect a majorității microbilor și microorganismelor, fie animale, fie vegetale, dăunătoare.

In activitatile de dezinfectie, trebuie aplicate masuri de protectie pentru a preveni eventualele accidente si intoxicatii, intrucat germenii patogeni constituie un focar permanent de boli infectioase si parazitare la om si animale.

Actiunea de dezinfectie trebuie realizata periodic si cu responsabilitate in caz contrar se poate ajunge la aparitia diferitelor bacterii, paraziti sau virusuri si implicit a bolilor.

Prin procesul de dezinfectie se urmareste asigurarea si mentinerea starii de sanatate a cetatenilor.
Acesta se poate realiza in numeroase multe spatii publice: scoli, gradinite, hoteluri, restaurante, depozite, birouri, policlinici, ferme agricole, institutii publice, cabinete medicale, mijloace de transport etc.

Metodele de aplicare

Principalele metode de dezinfectie, pe care firma noastra le utilizeaza sunt urmatoarele:

  1. Pulverizarea
  2. Nebulizarea – sau „ceata rece” – aceasta metoda are la baza ca si solvent apa si se mai numeste pulverizare ULV (ultra low volume). Se realizeaza cu ajutorul Nebulizatoarelor ULV ( Ultra Low Volume). In cele mai multe cazuri, aceasta metoda este folosita pentru interior, cantitatea de produse iritante fiind foarte mica sau inexistenta.
    Prin acest procedeu se obtin picaturi de 30 µ diametru.
Apelează cu încredere la Micrist pentru un mediu curat si sigur!